De lange afstand relatie van Simon en Karin

de-lange-afstand-relatie-van-simon-en-karin

De lange afstand relatie van Simon en Karin

Simon en Karin hebben vanaf de middelbare school een relatie met elkaar. Ze waren onafscheidelijk van elkaar. Na het afstudeer jaar moesten ze beide verder gaan studeren. Voor het beroep waarvoor Simon wilde studeren moest hij naar het buitenland. Na lang overwegen met zijn vriendin, besloot hij om toch te vertrekken naar het buitenland. Dat was voor Simon als Karin geen makkelijke taak, omdat ze zich er bewust van waren dat hun relatie nu zou vallen onder de noemer afstand relatie. Ze hadden het graag anders gewild, maar in dit stadium zouden ze toch het offer moeten brengen om elkaar op deze manier de ruimte te geven om daadwerkelijk te studeren voor hetgeen ze altijd over gedroomd hebben.

Een maand voor vertrek hebben Simon en Karin goede afspraken met elkaar gemaakt. Het zal geen makkelijke taak worden om elkaar maanden en soms jaren niet te zien als de gelegenheid zich niet aanbiedt om gedurende het jaar een paar keer over te vliegen. Dat maandje leek korter dan normaal, maar ze hebben extra tijd aan elkaar besteed om het gemis van de komende tijd een beetje te compenseren. Elkaar trouw en eerlijkheid beloven was voor hun beiden één van de voornaamste punten waar ze elk rekening mee moesten houden. Simon wist nog niet hoe zijn dag schema’s eruit zouden zien, maar hij beloofde altijd tijd vrij te maken voor Karin, zodat het gemis minder voelbaar is voor hun beiden. Ze zijn niet de eerste en zeker niet het laatste koppel die een afstand relatie op na houden. Dat gaf moed en kracht om het voor de komende vier jaren van de opleiding van Simon vol te houden. In de tussen tijd studeerde zij ook 4 jaren door voor haar bachelor titel. Genoeg bezigheid om de dagen, maanden en jaren te doorkomen.

 

de-relatie-van-simon-en-karin-op-afstand

De relatie van Simon en Karin op afstand

Nadat Simon vertrok veranderde ineens het leven van Karin. Ze voelde een gemis, maar kort nadat Simon was aangekomen liet hij zoals beloofd wat van zich horen. Dit voelde bij Karin weer goed aan. Het schema van Simon was erg druk, maar hij zocht ondanks dit toch een ruimte om wat aandacht te schenken aan zijn geliefde van wie hij erg hield. Dit stelde ze erg op prijs.

 

hoe-houdt-je-op-afstand-contact-met-je-geliefde

Hoe houdt je op afstand contact met je geliefde

Karin en Simon bedenken steeds nieuwe manieren om contact met elkaar te houden. Dit doen ze via de email, op de chat, telefonisch, sms en via skype. Ondanks je ver van elkaar ben, krijg je via bovenstaande technologieën toch het gevoel dat je dichtbij mekaar ben. Om de relatie spannend te houden is het goed om van tijd tot tijd toch de verwachtingen van elkaar te delen. Een lange afstand relatie betekent min of meer dat jullie ook voor langere tijd geen gemeenschap met elkaar hebben. Wees daarom ook open en eerlijk over dit onderwerp. Om de spanning erin te houden kun je de tijd een beetje bijbenen door alvast over de toekomst te praten. Als de relatie serieus is, wil je graag met elkaar opbouwen. Stimuleer elkaar daarom zoveel als mogelijk, zodat de tijd wat korter lijkt dan het echt is. Als je elkaar niet meer mist en ook niet meer nodig heb, zal je merken dat ook het contact zal vervagen en dan kun je jezelf afvragen als de afstand relatie nog nodig is.